Въоръжени нахлуха в бар в Мексико и откриха стрелба. 12 души

...
Въоръжени нахлуха в бар в Мексико и откриха стрелба. 12 души
Коментари Харесай

Стрелба в бар в Мексико, 12 са улучени от куршумите

Въоръжени нахлуха в бар в Мексико и откриха пукотевица. 

12 души бяха убити при нахлуване на бар в Мексико. Неизвестни въоръжени лица откриха огън в бар в централния мексикански град Ирапуато, като застреляха шест дами и шестима мъже, съобщиха локалните управляващи - това е втората всеобща пукотевица в щата Гуанахуато за по-малко от месец, съобщи Българска телеграфна агенция.

Трима души бяха ранени при нападението в южната част на Ирапуато, заяви градската администрация в изказване и добави, че чиновниците по сигурността се пробват да открият нападателите, съобщи Ройтерс. Мотивът за стрелбата не беше обяснен незабавно. В първичното изказване на града се посочваше, че броят на жертвите е 11. Гуанахуато, основен индустриален център и място за произвеждане на доста от водещите международни производители на коли, през последните години е разтърсван от жестоки войни сред съперничещи си наркобанди. На 21 септември въоръжени лица гръмнаха 10 души при нахлуване в бар в град Тариморо в Гуанахуато, на към 60 благи югоизточно от Ирапуато. Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор встъпи в служба в края на 2018 година, обещавайки да понижи рекордните равнища на принуждение от страна на бандите в Мексико.

Макар че през 2022 година убийствата са намалели ненапълно, броят им по време на шестгодишния мандат на Лопес Обрадор е на път да бъде най-високият в актуалната история на Мексико със забележителна разлика. Той упреква корупцията в предходните държавни управления, че подхранва беззаконието. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР